1970 Erzurum ili Hınıs ilçesi kazanci köyü Mahallesi’nde doğdum ben beş yaşındayken İstanbul’a göçtük ilk ve ortaokulu burada okudum sonrasında iş hayatına atıldım . Bu arada liseyi dışardan bitirdim 88 yılında evlendim bir çocuk annesiyim uzun yıllar sağlık sektöründe hizmet Edip emekli oldum şu an kendime ait bir gayrimenkul ofisim var.

Gözümü açıp hayatı tanımaya başladığım günden bu yana asla bireysel olmadım hep toplumun birlikteliğine beraber olmanın gücüne inandım.

Büyük metropollerde yaşamlarımızı sürerken göç ettiğimiz yerlerde buralarda kaybolmamak için değerlerimizi geleneklerimizi yaşatmak için yanyana durmamızın önemli olduğunu biliyorduk bu anlamda 97 senesinde kazanci köy derneğinin kuruluşuyla dernek yönetimlerine ve sosyal hayatın içerisine daha aktif girdim o günden bugüne bir çok kurumun yönetimlerinde delegasyonun da ve üst kurul delegeliğinde bulundum . bunlardan biri de kuşkusuz ki ve en önemlisi Pir sultan abdal Alibeyköy şubesinin kurucu üyelerinin arasında olmaktı.

Sendikal eylemlerde hakkın hukukun adaletin savunduğu tüm alanlarda mecralarda olmaya çalıştım. Ama en önemli projelerimizden biri 2014 yılında kurulan çağdaş Erzurum dernekler federasyonu oldu

Kurucularımızın Özenli ve titizlikle Yaptığı özverili çalışmaları ile 5.Kurucu Derneğimizin Çabası sonra sı 2014 YILINDA CEDF KURULMUŞTUR.Tüm Kurucu Başkanlarımıza Bır kez Daha Teşekkür ediyoruz.

6.Ay Sonra Olağan Genel Kurulla 2015’te bayrağı devral aldık.
Ali Turan başkanlığındaki yönetime bende dahil olmuştum ,Dedim ya derdimiz insan derdimiz ekmek derdimiz adalet derdimiz halk dedik ve insan hayatına dokunur işler yapılması gerektiğine hep biliyoruz. Bunun için de bu tür kurumlarda ekonomik özgürlüğü olmayan ayağından prangalarla ne yazıkki çok fazlada yol kat edemiyor onun içinde kiracısı olarak kaldığımız yerin ehlibeyt Vakfının teras katını Tuttuk Eski köhne halinden alıp şu anki Sosyal tesislerin ve salonun oluşmasına vesile olduk .

Gençlerimizin kadınlarımızın çocuklarımızın bizim artık bir çatımız vardı şimdi orada daha büyük işler daha insana dokunan işler yaparak büyümeyi Hedef aldık.
Birinci yılımızın sonunda eğitim sisteminde bir sürü boşluğun olduğunu çocuklarımızın çok fazla savrulduğunu gördük. 4 + 4 gibi. Eğitim de müfredatın boşaltıldığını fark Edip çocuklarımıza alanlarında deneyimli ve ilkeli, başarılı öğretmenlerimiz le CEDF . Eğitim kurumunu oluşturduk.
Hayattaki en önemli şey kuşkusuz ki çocuklarımız, öyleyse biz de onların hayatında küçücük bir yol açabilirsek bu bizim en büyük mutluluğumız olacaktı..
CEDF Eğitim Sekizinci yılında şu an,eğitim kurumumuz başarılı öğrenciler yetiştirip en iyi okullarda yüzde onluk dilimlere sokarak bunu ispatlamıştır. Bu anlamda tüm eğitim gönüllülerimize Ve En Önemlisi Öğretmenlerinize müteşekkiriz.

Aynı dönemlerde yine atalarımızın yaşadığı topraklar ve köylerimize yüzümüzü dönerek hem Hınısta hem Tekman da temsilcilikler açtık. Köyden ilçeye gelen kadınlarımızın çocuklarımızın büyüklerimizin oturup çayını kahvesini içebileceği alanlar yarattık. Fakat yapılanın üzerine katlayarak götürmek kuşkusuz ki, orada yaşayan yerel haklarımızdır. Hınıs temsilciliğimiz 7. yıl devam etti.

Ama Tekman ne yazıkki üç ay sonunda kapatıldı. O dönem yaptığımız en önemli projelerden biri de eğitim için köy okullarına yaptığımız bot mont kampanyası çok anlamlıydı, Ve Tabiki Tüm ülkeyi yaşsa boğan Deprem oldu.

Bu ülkede bir daha aynı acıların yaşanmamasını dileyip temenni ederken deprem bölgesine yaptığımız kampanyayla iki tır yardım gitmesi hepimizin zor zamanlarında nasıl yanyana durduğumuzun en büyük kanıtı olmuştur bize bu anlamda duyarlılık gösteren üyelerimize dostlarımıza da teşekkür etmek isteriz .Çünkü dayanışma Gerçekten yaşatır.
2021 yılında iki dönem yönetimde kaldıktan sonra 2015’ten 2021’e kadar gururlanarak bebeğimiz gibi yetiştirdiğimiz bir ağaç gibi, CEDF bu bölgede yaptığı işlerde projelerde bir siyasi partinin çok üstünde güzel işlere imza atmıştır atmaya da devam edecektir. Bizden sonraki bayrak Devrimiz sayın Dervis Çiçek yönetimi devraldı. Bir yıl sonra 2022’de olağanüstü kongrede ile , SN. Mazlum Şanlı ve yönetimi gelmiştir.

2024’te olağan kongrede üç adayın olduğu bir yarışta Ben de aday oldum Nisan’da kıymetli delegasyonumuz Teveccühü,ile Seçildik.
Beni Çağdaş Erzurum dernekler federasyonun Başkanlığına,Ve yönetim Kuruluna Seçilen arkadaşlarımı Layık Gördüler.
bize duydukları güvenle biz de tüm kurumlarımızı üyelerimizi, gençlerimizi kadınlarımızı çocuklarımızın hayatına dokunur, birlikte ortaklaştırdığımız, beraber kararlaştırdığımız projelerle Kurumumuzu öne çıkaran menfaatlerini ön planda tutan ama en önemlisi sokağımızda yanıbaşımızda gelişen Hiçbir şeye gözümüzü kulağımızı kapatmayacağımızı daha yaşanır daha özgür daha adaletli bir dünya için bir ülke için çok çalışacağımızın ancak sözünü verebiliriz.
Kurucularından bugüne kadar gelmiş geçmiş CEDF te Emek vermiş herkesin ama herkesin emeğine sağlık diyoruz. Birliğimiz daim yolumuz uzun soluklu olsun.
MOTTOMUZ akılda kalacak şekilde birleşe birleşe kazanacağız .🙏

Başkan

Yazı dolaşımı


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir